JOM SHOPPING ONLINE - Kedai Online Produk Muslim Anda

JOM SHOPPING ONLINE - Kedai Online Produk Muslim Anda
Sila klik pada imej. Terima kasih. Kenapa kita masih utamakan barangan bukan Muslim ?

CUACA DI TELUK INTAN SEPANJANG MINGGU

Senarai Blog Saya

Rabu, 17 September 2014

Hentikan budaya label-melabel - Suhaizan KaiatKOTA TINGGI, 16 Sept - Ketua Pemuda PAS Malaysia Saudara Suhaizan Kaiat mengajak semua pejuang muda untuk bermuhasabah dan menghentikan budaya label melabel yang bakal membawa parti ke arah yang tidak diinginkan.


"Saya meminta kita menghentikan budaya label melabel, tohmah mentohmah dan hina menghina. Orang tua-tua kita pesan bagai belacan dikerat dua: yang pergi busuk, yang tinggal hanyir."

Bercakap di Dewan Choon Moi, Kota Tinggi, Johor, beliau mengajak golongan muda untuk menumpukan kepada gerak kerja kepemudaan dan menghentikan perbincangan perkara-perkara remeh yang kelak merugikan parti. Ini bertepatan dengan tema ucaptama kali ini iaitu memperkukuh maufakat di kalangan ahli.

Tema yang dipilih kali ini menepati realiti mutakhir yang dihadapi PAS dan Pakatan Rakyat. Selain itu, ia diharap agar permuafakatan dalaman diteguhkan dan perbezaan pandangan antara pemuda dapat diuruskan dengan bijaksana dan mendukung adab ikhtilat supaya pemuda tidak tersasar daripada matlamat besar dihadapan.

Muktamar PAS kali ini diadakan di tiga tempat berbeza. Pemuda di Kota Tinggi, muslimat di Pulai Spring dan ulamak di Kulai Jaya.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan