JOM SHOPPING ONLINE - Kedai Online Produk Muslim Anda

JOM SHOPPING ONLINE - Kedai Online Produk Muslim Anda
Sila klik pada imej. Terima kasih. Kenapa kita masih utamakan barangan bukan Muslim ?

CUACA DI TELUK INTAN SEPANJANG MINGGU

Senarai Blog Saya

Sabtu, 1 Disember 2012

INILAH DIA ARTIS CAP UMNO

Artis Tunjuk Sokongan Kepada UMNO & Kerajaan
 
KUALA LUMPUR: Perhimpunan Agung Umno 2012 turut mendapat perhatian golongan artis tanah air yang hadir menyatakan sokongan padu kepada Umno, kerajaan serta kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Presiden Yayasan Artis 1Malaysia Datuk DJ Dave berkata anggotanya akan turun padang berkempen pada pilihan raya nanti untuk membantu jentera Umno dan Barisan Nasional (BN) menghadapi tentangan pihak lawan.

"Saya mengajak semua artis berganding bahu memberi sokongan dengan turun padang menjayakan program yang diatur kerajaan seperti kerja-kerja kebajikan danpembangunan.

"Saya juga akan mengajak ahli-ahli bawah Yayasan Artis 1Malaysia ini membantu kerajaan," katanya kepada Bernama.

Anggota Umno Titiwangsa itu berkata sebagai artis, beliau yakin dan percaya Najib mampu melakukan transformasi yang lebih besar pada masa hadapan jika rakyat terus memberi peluang kepada BN untuk terus memerintah.

Sementara itu penyanyi tersohor negara, Jamal Abdillah menganggap Umno sebagai plafform bagi dirinya untuk melakukan transformasi daripada kehidupan yang tidak bermakna kepada perubahan hidup positif.

Jamal berkata beliau menyahut seruan kerajaan melalui amanat yang disampaikan Najib untuk melakukan lonjakan dalam diri bagi memberi contoh terbaik kepada masyarakat.


"Transformasi bukan sekadar pada pemerintah dan kepimpinan tetapi kepadadiri kita sendiri untuk menjadi lebih berintegriti dan berada di dalam keadaanikhlas," katanya.

 
Jamal berkata melalui perjuangan BN, beliau dapat memasyarakatkan dirinya sendiri dan akan terus menyokong parti itu demi kelangsungan hidupnya bagi mencari rezeki dalam bidang seni.

Pelakon dan pengacara Datuk A.C Mizal pula berkata beliau mengharapkan golongan artis diberi ruang yang lebih besar untuk bersama-sama menjayakan perhimpunan agung Umno yang akan datang.

"Tahun ini ramai artis yang datang tetapi tidak dapat memasuki dewan utama, saya agak kecewa sedikit sebab tidak berpeluang untuk mendengar ucapan Presiden Umno semalam secara bersemuka," katanya.

Beliau berkata masyarakat memerlukan pemimpin yang mempunyai peminat yang ramai dan golongan artis mempunyai kelebihan itu untuk mempengaruhi mereka menyokong pemimpin terbabit.

"Artis mampu menjadi mekanisme untuk menyebarkan ideologi yang ingin disampaikan oleh kerajaan," katanya.

Penyanyi Deja Moss pula berkata artis yang ingin menceburi bidang politik perlu memiliki niat yang betul dalammemperjuangkan nasib bangsa, agama dannegara.

"Artis yang mengganggotai parti politik boleh berjuang bersama-sama pemimpinkerana selain menghiburkan orang ramai mereka juga mampu bercakap danberbahas dengan baik,"katanya. - BERNAMA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan